Tips voor het inrichten van je woonkamer

De woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het hele gezin komt hier samen om gezellig een film te kijken, een wijntje te drinken of gewoon te kletsen. Daarom is het zeker niet verkeerd om wat extra aandacht te besteden aan de inrichting van de woonkamer. Wil je je woonkamer graag een makeover geven, maar weet je niet precies hoe? In deze blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van je woonkamer.

Decoratie

Met decoraties kun je je interieur helemaal afmaken. Ook is dit perfect om een persoonlijke touch aan de inrichting te geven. Hierbij kun je denken aan foto’s van het gezin, maar je kunt ook kiezen voor decoratie die je minder vaak ziet. Ga eens langs bij de kringloopwinkel en zoek naar voorwerpen die je niet zo vaak tegenkomt in een interieur. Soms zijn hier hele leuke spulletjes te vinden, zoals vintage bowlingkegels.

Kleurgebruik

Je kunt de muren van je woonkamer het beste licht houden. Wit blijft een prachtige kleur, die er ook nog eens voor zorgt dat de ruimte optisch groter lijkt. Natuurlijk kun je wel wat kleur gebruiken in je interieur voor een speels effect. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurd vloerkleed of voor gekleurde kussens in je bank. Een vloerkleed is ook heel leuk om als het ware een eiland mee te creëren. Heb je een grote bank met fauteuils? Zet deze meubels dan met de voorste poten op het tafelkleed om een eiland te creëren. Zo wordt de zithoek echt een geheel. Als je een lage bank hebt, kun je deze tegen het vloerkleed aan zetten, zodat het net lijkt alsof het vloerkleed doorloopt onder de bank.

Spiegels

Spiegels zijn een simpele, maar hele effectieve manier om de ruimte groter te laten lijken. Heb je dus een kleine woonkamer? Hang dan een prachtige grote spiegel op in je woonkamer. Ook nog eens heel handig als je even je outfit en make-up wil checken voordat je de deur uit gaat!

Raambekleding

Raambekleding is niet alleen functioneel, het zorgt ook voor sfeer in je huis. Tijdens een filmavondje doe je de jaloezieën een klein stukje dicht voor extra sfeer en overdag doe je ze gewoon weer open. Voor de mooiste jaloezieën kun je bijvoorbeeld terecht bij Senft.

Natuur in huis

Ook is het altijd een goed idee om de natuur in huis te halen. Een paar verse planten of bloemen geven je interieur meteen een opfrisser. Vind je bloemen van de bloemist net iets te duur? Pluk dan zelf een gezellig veldboeket!