De voordelen van een kas in je tuin

In veel Nederlandse tuinen is er tegenwoordig al een tuinkas te vinden. Het hebben van een moestuintje en het daarin kweken van je eigen groenten en fruit is helemaal hip. Voor alle tuinen is wel een geschikt formaat tuinkas te verkrijgen, wij bespreken de voordelen van het hebben van een tuinkas.
Verse producten
Het belangrijkste voordeel van het hebben van een tuinkas is dat al je groentes en fruit vers zijn. Je kunt ze op elk gewenst moment plukken en opeten of klaarmaken. Door groenten en fruit te plukken vlak voordat je het van plan bent om te gaan eten blijven de vitamines beter behouden en zijn de producten dus voedzamer dan dat je ze in de winkels kunt krijgen. Ook zijn de producten in je eigen tuinkas is tegenstelling tot de producten in de winkels niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen. De bestrijdingsmiddelen die er binnen de landbouw gebruikt worden kunnen namelijk ook schadelijk zijn voor je eigen gezondheid.
Langere kweekseizoenen
Door gebruik te maken van een tuinkas, kun je groenten en fruit een langere periode kweken dan normaal. Dit komt doordat de temperatuur hoger is dan buiten de kas en de planten dus niet kunnen bevriezen in de winter. Hierdoor kun je eerder zaadjes planten en de planten een langere periode laten groeien.
Bescherming
Een ander voordeel van het hebben van een tuinkas is dat de planten goed beschermd zijn tegen het weer, insecten en dieren. Niet alleen tegen de vrieskou maar ook tegen de regen en de wind zijn de gewassen beschermd. Maar de planten zijn in een tuinkas ook beschermd tegen de hitte van de zon, zo drogen ze niet uit in de zomer. Een ander voordeel van het hebben van een kas is dat een kas vaak afgesloten is waardoor vogels en insecten de planten niet kunnen aantasten en opeten.